Ipari automatizálási szolgáltatásaink

  • Technológiai berendezések, folyamatok működtetésének megtervezése PLC, HMI, PC alapú rendszerekkel. Rendszerterv készítés, programozás és üzembe helyezés.
    A korábbi feladatok jellegétől függően ezen a területen igen változatos rendszertechnikai kialakításokat alkalmaztunk. A legegyszerűbb esetben egyetlen kisebb teljesítményű PLC és a hozzá tartozó HMI működtet egy mérőberendezést. A nagy rendszereknél MODBUS PLUS vagy ETHERNET hálózaton keresztül összekapcsolt PLC-ket használtunk ezernél több be-kimenettel, HMI és PC-s megjelenítő eszközökkel egy teljes üzem gyártósorainak működtetésére.


  • Újonnan létesített technológiák automatikus működtetésének megtervezése az algoritmustól a rendszer-technikai kialakításon és a megvalósításon keresztül az üzembe helyezésig.


  • Elavult irányítórendszer (PLC, HMI) lecserélése, és a megnövekedett (az eredeti irányítórendszerben nem megvalósítható) lehetőségek beépítése az új irányítórendszerbe.


  • Folyamatmodell készítése az irányítórendszer működésének szimulációjához (különösen a nagy be-kimenetszámú technológiáknál), melynek célja, hogy a kifejlesztett rendszer beüzemelése előtt, az algoritmikus és programozási hibákat ki lehessen szűrni. A korszerű PLC fejlesztőrendszerek (IEC 61131-3 szabványnak megfelelő) biztosítják, hogy egy (Windows) fejlesztőrendszer alatt szoftveresen szimulálhatjuk a PLC-t, és a benne lévő program működését. A PLC program teljes körű teszteléséhez az elkészített folyamatmodell a szimulált PLC parancsai alapján visszaadja (esetleg nagyon bonyolult algoritmus alapján) a szimulált technológia válaszait. A végeredmény, hogy egyetlen PC-n a szimulált PLC és a szimulált technológia az irányítórendszer teljes körű tesztelését teszi lehetővé. Így nagyságrendekkel csökkenthető a valós rendszer üzembe helyezési ideje, és az üzembe helyezés műszaki kockázata.


  • Speciális feladatokhoz vállaljuk egyedi PC-s programrendszer (Visual C++) kidolgozását.

© Infotronik Kft. 1995-2018